Бум на ало измамите по празниците, две плевенчанки "изгоряха"

От полицията съветват по никакъв повод да не се дават пари на непознати хора

На 27 декември в 11:15 часа е получен сигнал от 70-годишна от Плевен, която е предала на телефони измамници 2800 лева, след паралелно позвъняване на домашен и мобилен телефон. Измамникът се е представил за полицейски служител, и под предтекст, че се провежда акция по залавянето на телефонни измамници, я накарал да хвърли през терасата на апартамента си 2800 лева. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 27 декември в Първо РУ-Плевен е заявено от 24-годишна плевенчанка, че на същата дата около 11:00 часа в град Плевен в ресторант непозната жена я убедила да закупи и продиктува номерата на предплатени ваучери на стойност 500 лева. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

По време на празниците се активизират измамниците! Те използват умело празничната еуфория, за да заблудят жертвите си. Не се доверявайте без насрещна проверка на телефонни обаждания за изпаднали в беда ваши роднини или съдействие на органите на реда при задържане на измамници. От полицията съветват по никакъв повод да не се дават пари на непознати хора и при всяко съмнение да се търси помощ от МВР.