Спартак уреди 5 контроли, играе с Литекс и дубъла на ЦСКА

Зимната подготовка на тима започва на 12 януари

Плевенският Спартак е почти готов с календара за контролните срещи през зимната си подготовка, съобщи пресаташето Димитър Стефанов. Вече са осигурени пет приятелски мача.

Селекцията на Бойко Цветков ще изиграе първия си двубой за 2017 година срещу втория състав на ЦСКА (София). Спарингът е на 28-и януари /събота/. В последния ден на месеца – 31-и /вторник/ е проверката с Академик (Свищов). В зависимост от атмосферните условия допълнително ще се уточнява къде ще се играят въпросните мачове.

В дните след тях плевенският тим заминава за Петрич, където ще проведе 12-дневен лагер. За престоя там вече са договорени две контроли. На 4-и февруари /събота/ е срещата с Ботев (Враца), който ще е на лагер в Сандански. За 8-и февруари /сряда/ е осигурен двубой с Пирин (Разлог). В хода на лагера ръководството на Спартак ще търси съперници за още два мача в Петрич. Последният засега спаринг ще е на 18-и февруари /сряда/ срещу Литекс (Ловеч), като допълнително ще се уточнява мястото на провеждането му.

Зимната подготовка на Спартак започва на 12 януари. Тимът ще тренира в местни условия до края на месеца. В момента се работи усилено по селекцията.