Освещават бойните знамена на Плевенския гарнизон навръх Богоявление

Водосветът ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий

Тържествен ритуал-водосвет на бойните знамена ще се състои в Плевен този петък, 6 януари, от 11:00 ч. пред Параклис-мавзолей "Свети Георги Победоносец". Той ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий.

По стар български обичай на 6 януари - Богоявление, Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите.

Тържественото отбелязване на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ.

В тържественият ритуал ще участват почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 град Плевен, ВВУБ "Георги Бенковски" град Долна Митрополия, представители на дружество "Традиция" град Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи.

На ритуала са поканени представители на държавната и местната власт, както и командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"