Прокуратурата потвърди: Връщат убиеца Хуриет Сюлейманов на 12 януари

Убиецът на три плевенски деца ще лежи 15 години зад решетките при първоначален строг режим

В изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура - Ловеч и решение на компетентен съд в ФР Германия, на 12.01.2017 г., в Р България ще бъде екстрадиран Хуриет Сюлейманов, за да изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на 15 години при първоначален строг режим. Това информираха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Той беше признат за виновен по НОХД № 418/2014г. на Окръжен съд-Ловеч за предизвикано пътно-транспортно произшествие на 09.09.2014г., на първокласен път в района между гр. Луковит и с.Петревене, Ловешка област, в резултат на което по непредпазливост причини смъртта на Владислав Г., Николай М., Цветелина Т., тримата от гр. Плевен и средна телесна повреда на Иван Г., от гр.Плевен.

След образуване на делото в Окръжен съд-Ловеч, Сюлейманов напусна страната, докато беше с мярка за неотклонение "домашен арест". Процесът срещу него се води задочно, а Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието. Хуриет Сюлейманове е бил установен и задържан в ФР Германия и в изпълнение на наша ЕЗА ще бъде приведен в България, за да изтърпи наложеното му наказание.