Футболният Спартак (Плевен) с нов старши треньор

До края на миналата година Александър Георгиев бе селекционер на юношеския национален отбор на България

Александър Георгиев е новият старши треньор на ОФК Спартак (Плевен), информира пресаташето Димитър Стефанов. До края на миналата година той бе селекционер на юношеския национален отбор на България до 17 години /U-17/.

Роден е през ноември 1981 година в София. Като футболист /полузащитник/ започва в столичния Септември, където преминава през всички формации в детско-юношеската школа /ДЮШ/ и достига до мъжкия тим, в който остава до 2002 година. След това играе за Академик (София) и паралелно с това е приет в НСА. През 2005 г. вече е треньор на родния Септември. Две години по-късно учи на футбол подрастващите в ДЮШ на Левски (София). До 2012-а води гарнитурите U-17, U-19 и дублиращия тим на „сините“. В последния започва като помощник на Бисер Хаздай. След отиването на опитния специалист в треньорския щаб на мъжкия състав, Сашо Георгиев извежда дубъла като старши наставник до шампионската титла на България през сезон 2008/2009. Другият връх е през 2011/2012, когато водения от него състав на юношите младша възраст печели купата на България след 4:0 на финала над Славия. В периода 2013-2016 г. е селекционер на националните отбори на България за юноши U-19 и U-17.

От края на миналата година вече е треньор с лиценз УЕФА “ПРО”, завършвайки курса с познати имена – Христо Янев, Даниел Боримиров, Александър Томаш, Светльо Тодоров и други. Младият наставник е специализирал в Коверчано (Италия), испанските клубове Реал (Мадрид), Барселона и Еспаньол.

"В края на миналата година приключи договора ми като национален селекционер и търсех ново предизвикателство. Вчера ми се обади спонсора на Спартак (Плевен) - Иван Динов с предложение да поема отбора. Не ми бе необходимо да мисля много и бързо приех. Все пак става въпрос за клуб с почти стогодишна история. За мен е чест да работя за клуб с толкова големи традиции. Надявам се да радваме нашите фенове с добри игри“, коментира Георгиев.

Предстои той да си сформира екип с който ще работи в Спартак.

"Не се разделяме с досегашния старши треньор Бойко Цветков. Той вече има нова задача – заедно директора на ДЮШ – Красимир Мечев да възродят детско-юношеската школа на клуба“, заяви спонсорът Иван Динов.