Делото за смъртта на 18-годишната Ванина отива във Великотърновския апелативен съд

Защитникът на Симона Генчева обжалва условната й присъда

Защитникът на Симона Генчева, която причини жестоката катастрофа в парк "Кайлъка" преди 2 години, обжалва наложената й условна присъда пред Апелативен съд – Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

Припомняме, че със своя присъда от 7 юни 2016 г. Окръжен съд - Плевен призна подсъдимата Симона Д. Г. за виновна в това, че на 16 януари 2015 г. в парк "Кайлъка", на пътен участък между ресторант "Караджейката" и ресторант "Двете сърнета", при управление на лек автомобил "Форд Фиеста", нарушила правилата за движение, карайки с превишена скорост, по непредпазливост причинила смъртта на Ванина Б. Т.

Първоинстанционният съд осъди Симона Д. Г. на 2 години лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал. 1 от НК отложи изтърпяването на това наказание с четиригодишен изпитателен срок. Съдът лиши подсъдимата и от право да управлява МПС за срок от 4 години.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивна жалба от защитника на подсъдимата. Първото заседание е на 9 януари от 11.00 часа във ВТАС.