Плевенската полиция залови сериен телефонен измамник

Крими

09-01-2017, 12:27

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

По случая е образувано досъдбно производство

29-годишен е задържан в Плевен след постъпили сигнали за телефонни измами в града.

На 7 януари около 14:10 часа 87-годишен е съобщил в Първо РУ – Плевен, че около 11 часа е бил въведен в заблуждение на домашния си телефон от лице, което се е представило за служител на МВР. Непознатият изяснил, че в момента се провеждала полицейска операция, за която са необходими парични средства, за да бъдат задържани лица, които са се занимавали с измами и че ще бъде изпратен служител да вземе от него пари. Половин час след обаждането плевенчанинът е оставил на улицата пред входната врата на къщата си в полиетиленов плик 1050 лева.

На 7 януари в 14:30 часа в полицията е получена информация от 72-годишна жителка на Плевен, че около 14 часа на домашния телефон ѝ се е обадил мъж, който се е представил за служител на МВР. Обяснил, че в момента се провежда специализирана операция за задържане на телефонни измамници. Към 15:20 часа възрастната плевенчанка е оставила полиетиленов плик с 1000 лева на улица пред трафопост на къщата си. Уведомен е прокурор при РП-Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Криминалисти от Първо РУ – Плевен и ОД МВР – Плевен са организирали незабавни оперативни мероприятия и са задържали в момент на вземана на парите извършителят на деянието – 29-годишен от град Велико Търново. Задържан за срок до 24 часа и на 8 януари 2017 година е преведен в ОЗ следствени арести с прокурорско постановление за 72 часа. По случая е образувано досъдбно производство.