Войници от курса по общовойскова подготовка завършиха успешно своето обучение

Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех Много добър - 5,03

Днес подполковник Ангел Николов - ВрИД Командир на Учебна авиационна група "Георги Бенковски" връчи удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация "Войник-първи етап общовойскова подготовка".

В продължение на 8 учебни седмици курсистите преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовка, военна топография, устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България.

В края на обучението, което се проведе в "Центъра за подготовка и обучение", те положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната.

На базата на постигнатите резултати, Началникът на Центъра за подготовка и обучение - подполковник Мануш Христов изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво, обучаемите са усвоили теоретичния материал и са придобили необходимите умения и навици, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи.

Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех Много добър - 5,03.