Валя Таслакова: Сърцето на майката не забравя

"Когато видите такива хора, свършете си работата", обърна се майката на Цвети към полицията, прокуратурата и съда

Както вече писахме, Хюриет Сюлейманов, който през май 2014 година уби с автомобила си трима плевенски студенти, бе екстрадиран от Германия и вече е в софийския затвор. Валя Таслакова, майка на младата Цветелина, която почина вследствие на тежката катастрофа, коментира случая пред Нова телевизия.

"Странна е цялата история. Около 20 януари стават точно 2 години, откакто се разбра, че е изчезнал. През цялото това време ние бяхме предоставили на властите профилите му във Фейсбук, актуалните му телефони, на които вдигаше и отговаряше... Той можеше да бъде локализиран. Всъщност ние никога не сме изпускали това лице от око по обясними причини - сърцето на майката не забравя. И докато той вееше ланци във Фейсбук в продължение на две години, обикаляше Европа, всъщност той бе арестуван в Давос, Швейцария. Не знам какво е правил там", разказа Валя Таслакова.

"Той е рецидивист, крадец. Както казваше този офицер от "Дунав мост", който го пропусна да мине: "Г-жо, това не е концлагер, това е Европейски съюз и всеки минава свободно". Стои въпросът защо на аерогарата биха те арестували, а на границата ти просто светиш в червено, че си обявен за издирване и имаш забрана да напускаш, а си напуснал. И досега се чудя, не е нормално да имаш 93 висящи дела, по тях да не се работи и да изтекат по давност. Да нямаш взети мерки, да нямаш образувани дела. Това го направи прокуратурата. Сигналите за делата, по които е установен като извършител, са подавани през няколко дена на територията на цялата страна. Те са едни огромни листи с дата, номер и по това не е работено", допълни Таслакова.

"Мисля, че е задържан за престъпна дейност в Германия. Мисля, че са уличени там, имаме данни. Те си продължават, това е цяла група в роднински отношения, като онези, които събориха момичето в немското метро. И някакси нещата съвпаднаха по екстрадицията. Заради тази безобразна случка може би им писна на немците и го екстрадираха. Крайно време беше да се прибира", завърши Валя Таслакова.