Михаил Христов тренира за две световни първенства - по лека атлетика и по таекуондо

Плевенчанинът може да стане първият параспорист в света, участвал на два мондиала с две различни дисциплини

Параолимпиецът Михаил Христов може да стане първият параспорист в света, който да вземе участие на две световни първенства с две различни дисциплини. Това коментира самият той в ефира на "Дарик".

Христов заяви, че не се е отказал напълно от леката атлетика, но в момента вниманието му е насочено към таекуондото. Като причина да остави атлетиката на заден план, спортистът отново посочва неучастието му на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през август миналата година.

"Таекуондото е контактен спорт, играеш срещу човек. Двата спорта си приличат единствено по това, че се използват основно крака. Но в таекундото се изисква и бърза мисъл, рефлекси, гъвкавост - неща, които се придобиват с тренировките", сподели плевенчанинът.

"Не съм оставил атлетиката, продължавам да се готвя за световното първенство в Лондон тази година. Има голяма вероятност да стана първият параатлет, участвал в два спорта едновременно - на световно по лека атлетика и на световно по таекундо. Те са с един месец разлика - юни и юли месец. Не съм спирал да се готвя. Нещата се съчетават, стига човек да има желание и да е упорит. Не мисля, че ще е проблем да се явя и на двата спортни форума", коментира Христов.

Първият му мач в таекуондото ще се състои на 9 март на специално шоу. Подробностите около събитието ще бъдат обявени съвсем скоро.