Полицията залови крадци на ел. проводници

Проводниците, обект на кражба, са продадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Плевен

На 17 януари 2017 година в РУ - Гулянци е получен сигнал, че за времето от 23:30 часа на 16 януари до 06:00 часа на 17 януари 2017 година в село Загражден и в село Дъбован, е извършена кражба на около общо 200 метра. ел.проводник тип ПВО 10 кв. мм., собственост на "ЧЕЗ Разпределение България" АД. Щетите са в процес на установяване. Извършен е оглед от полицейски служител. Уведомен е прокурор при РП - Никопол.

На 18 януари по време на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност от служители на РУ - Гулянци и на РУ - Долна Митрополия, са установени извършителите на престъплението – 22-годишен и 17-годишен от село Байкал. Младежите са задържани за срок до 24 часа. Непълнолетният е разпитан пред съдия от РС - Никопол и е правил пълни самопризнания.

Проводниците, обект на кражба, са продадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Плевен. По случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.