Тихомир Иванов ще участва на специалните турнири в Чехия и Словакия

Трябва да премина границата от 2.30 м, за да атакувам висини в атлетиката, категоричен е плевенчанинът

Десетият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро в скока на височина Тихомир Иванов ще участва на специалните турнири в неговата дисциплина в Чехия и Словакия, заяви пред Sportal.bg наставникът му Георги Гетов след награждаването на най-добрите атлети на България за 2016 г., в чиято класация 22-годишният плевенчанин зае трета позиция.

Началото на зимния сезон за Тихомир Иванов ще е на националния шампионат в Добрич, като все пак съществува малка вероятност това първенство да се пропусне заради настилката и местоположението на скочището. След това ще се заложи на стартове на турнирите за скок на височина в Чехия и Словакия.

"Евентуално може би ще имаме участие и в по-горен клас турнири, това ни е в програмата, предстои ни да обсъждаме, но да сме живи и здрави, да тръгне сезонът", каза oще Гетов пред спортното издание.

"На този етап нямам никакви здравословни проблеми, напълно здрав съм и се надявам в продължение на сезона това да се запази така. Не акцентираме върху точен резултат, зимата е преходен период, няма много бази за подготовка в България, пътуваме постоянно, за да намерим точното място, за да се подготвяме. Но всички знаете, че очаквам резултат над 2.30 м, заявих го още след Олимпиадата. Наистина се надявам да успея да го реализирам още зимата, за да имам изградена психика за летния сезон", каза от своя страна Тихомир Иванов.