ПГТ "Проф. Цветан Лазаров" ще е домакин на втория кръг от състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

Животът

29-01-2017, 12:22

Снимка:

pgtpleven.ovo.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Конкурсът създава условия са реализацията на млади хора

Рекорден брой ученици участват във втори кръг на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ". Професионални гимназии от градовете София, Плевен и Дупница ще бъдат домакини на регионалния кръг на 17 февруари. Това информираха от пресцентъра на ЧЕЗ.

На 17 февруари ще се проведе вторият регионален кръг на конкурса. В него ще участват рекорден брой ученици – 34. Това са класираните на първите две места в 17-те училища, които взеха участие в първия кръг. Класираните на първо и второ място от регионалния, втори, кръг ще се борят за продължаване във финалния, национален, кръг на конкурса.

Участниците от Северозападна България ще се състезават в професионална гимназия по транспорт "Проф. Цветан Лазаров" в гр. Плевен.

Конкурсът "Стани стипендиант на ЧЕЗ" се провежда за пета година. Целта му е да предостави възможност на младите и талантливи хора да демонстрират придобитите знания и практически умения и да осигури условия за реализацията им в професионалната сфера“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в "ЧЕЗ България“ ЕАД. В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически  гимназии на територията на Западна България.

Състезанието се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на Министерството на образованието и науката.