Кметът на община Искър инж.Валентин Йорданов привлече инвеститор

Очаква се дейността на фирмата да започне в началото на месец февруари след проведени обучения на хората

Кметът на община Искър инж.Валентин Йорданов привлече инвеститор, фирма „Борима“ АД, която ще разкрие нови работни места в гр.Искър. Очаква се дейността на фирмата да започне в началото на месец февруари след проведени обучения на хората, които ще бъдат назначени на работа. Това информираха от пресцентъра на местната управа.

Първоначално ще бъдат наети 45 лица от гр. Искър, но перспективата пред фирмата е техния брой да достигне до 160 лица от всички населени места от общината. Обучения и назначен на работа персонал ще извършва дейности, свързани със сглобяване на възли, прекъсвачи, почистване на детайли от пластмаси и други производствени дейности, които не предполагат високи нива на шум или негативно въздействие на околната среда.

С това, значително се намалява процента на безработни лица в общината. Фирма „Борима“ АД има дългогодишна история в производството на телекомуникационно оборудване, компоненти и части за електротехническата и други индустрии, чиито продукции се изнасят в ред страни.

Фирмата заема четвърто място класацията „Гепард“ на в-к „Капитал“ за най-бързо развиваща се компания в сектор машиностроене за 2015г.