Полковник Петър Банков е новият командир на УАГ "Георги Бенковски"

Мисия

09-02-2017, 14:14

Снимка:

УАГ "Георги Бенковски"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

В приветствието си генерал–майор Цанко Стойков поздрави новоназначения командир

Полковник Петър Банков официално встъпи в длъжността Командир на Учебна авиационна група "Георги Бенковски”. До момента тя временно се изпълняваше от заместник-командира на авиогрупата подполковник Ангел Николов.

На тържествената церемония присъстваха на генерал-майор Цанко Стойков – Командир на Военновъздушните сили, бригаден генерал Иван Лалов – Командир на 3 авиационна база Граф Игнатиево и комисия от Командването на ВВС и 3-та аб.

В приветствието си генерал–майор Цанко Стойков поздрави новоназначения командир. Той сподели, че го познава като човек изключително трудолюбив и амбициозен, пестелив на думи, с богат професионален опит, доказал своите възможности чрез делата си, които са високо оценени от неговите командири, колеги и подчинени. Той изрази увереност, че под командването на полковник Банков учебната авиогрупа ще продължи успешното си развитие и ще бележи още по-високи резултати в обучението на авиационни специалисти за нуждите на ВВС. В заключение генерал-майор Стойков изказа благодарност към заместник-командира подп. Ангел Николов, който до момента временно ръководеше групата, което бе оценено като много успешно и отговорно.

Полковник Петър Банков благодари за оказаната чест и гласуваното доверие да поеме командването на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Към личния състав той се обърна с думите: „Приемам длъжността с вяра във вашия професионализъм. Да продължим заедно по пътя, по който сте вървели до сега и да го развием. През 2017 год. предстоят много важни задачи, както пред групата, така и пред ВВС. Моето желание е с общи усилия да изградим един сплотен екип, които да следва една единствена посока – изпълнение на задачите на 100% с особено внимание на безопасността, както на летателната дейност, така и на личния състав. Обещавам ви, че проблемите ще ги обсъждаме заедно, а отговорността ще нося лично.”Снимка на Деня

Щрихи от Плевен