Температурите още нагоре, гонят пролетни стойности

Животът

16-02-2017, 15:06

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бяла приказка в Плевен (Галерия)

Плевен побеля (Галерия)

До 19 градуса след седмица

До края на месеца температурите ще бъдат близки и малко по-високи от нормалните за сезона, а валежите – ще бъдат около и под нормите, сочи прогнозата на bTV.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от изток-североизток и временно ще се усили; през деня ще отслабне, до вечерта ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Минималните температури в повечето места ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните – от 2°-3° в Североизточна България до 10°-12° в крайните югозападни райони.

В петък ще се затопли още. Ще бъде тихо и сутринта на места в низините ще има мъгла или инверсионна облачност, трайна на места в Дунавската равнина, където и дневните температури ще останат по-ниски. По-късно през деня ще се появи разкъсана висока облачност.

През почивните дни облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще превали дъжд, в планините - сняг. Дневните температури ще се понижат слабо.

В началото на следващата седмица, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи, но температурите щр продължат да се покачват. Дългосрочната прогноза сочи, че след 20 февруари стойностите в Плевен ще са в диапазона на пролетните 15-19 градуса.