Интересни събития организират в Езиковата гимназия

В гимназията ще гостува настоящият президент на Американския университет в България

Днес в 11.30ч. в Актовата зала на Езиковата гимназия в Плевен започва срещата на г-н Димитър Манолов, член на ЕИСК/европейски икономически и социален комитет/ и отговарящ за комуникационната политика на България в Брюксел, и президент на КТ "Подкрепа" и г-н Веселин Митов член на ЕИСК/европейски икономически и социален комитет/ и международен секретар на КТ "Подкрепа", с ученици, учители и ръководството на гимназията.

На 21 февруари /вторник/ от 12.30ч. в Актовата зала ще се състои среща на г-н Страцимир Кулински - бивш ученик на гимназията ни и настоящ президент на Американския университет в България (АУБ). Той е първият роден в България ръководител на висшето учебно заведение в Благоевград и е възпитаник от първия му випуск.

"Интересно ще бъде да узнаем за пътя му от ГПЧЕ - Плевен, през престижното училище Уортън в Пенсилвания, през 20-годишната му професионална кариера в създаване и изграждане на пазарна стойност за медиите, телекомуникациите, и високо технологичните компании из Европа, в Северна и Южна Америка, Африка и Азия, и с назначения в Лондон, Вашингтон, Москва и Силиконовата Долина край Сан Франциско, до президент на АУБ. Мнението на членове на борда на университета е, че президентът Кулински внася в АУБ глобална преспектива, предприемаческа нагласа, фокус върху управлението на човешки ресурси, както и многостранен набор от умения в партньорските отношения, стратегията и финансите, правни и регулаторни въпроси, както и маркетинг", информира зам.-директорът на училището Грета Димова.