Постоянните комисии към Общински съвет - Плевен заседават в три поредни дни

Старейшините заседават на 24 февруари

Постоянните комисии към Общински съвет - Плевен ще заседават през февруари в три поредни дни. Заседания са насрочени за 20, 21 и 22 февруари /понеделник, вторник и сряда/, информираха от пресцентъра на местния парламент.

20 февруари /понеделник/

ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 14,00 ч. в стая 70 с дневен ред от 17 точки. Комисията ще обсъди Отчет за изпълнение на Програмата за управление за първата година от мандат 2015-2019 г. на кмета на Община Плевен и предложение за Наредба за организация и управление на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения на територията на общината. Ще бъдат разгледани и предложения за закриване на ОУ „Никола Й. Вапцаров” и  ОУ „Васил Левски” - Плевен, както и предложение за откриване на Основно училище „Васил Иванов Кунчев - Левски” в Плевен. Част от дневния ред на Комисията е и декларация от колектива на ОУ „Васил Левски” относно запазване на училището, ще бъде обсъдено и предложение от Адриан Асенов за декларация за осъждане на геноцида над българите от община Плевен в Османската империя (ХІV - ХІХ век).

ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов заседава от 15,00 ч. в Актовата зала на Община Плевен. Дневният ред е от 4 точки, една от тях е предложение за приемане на Програма за развитие на туризма в Община Плевен през 2017 година.

ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира в 16,00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред е от 21 точки. Ще бъдат обсъдени предложенията за закриване на ОУ „Никола Й. Вапцаров” - Плевен и ОУ „Васил Левски” - Плевен. Пред Комисията ще бъде представен и доклад от проверка на стопанисването и управлението на представеното общинско имущество на читалищата в Община Плевен, както и информация за финансовото състояние на търговските дружества с общинско участие за четвъртото тримесечие на 2016 г.

ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на Комисията е от 11 точки - обсъждане на предложение за приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Плевен през  2017 г., предложения за закриване на ОУ „Никола Й. Вапцаров” и ОУ „Васил Левски” и за откриване на Основно училище „Васил Иванов Кунчев - Левски” в Плевен, доклад относно проверка на стопанисването и управлението на представеното общинско имущество на читалищата в Община  Плевен, др.

21 февруари /вторник/

ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател д-р Калин Поповски заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред е от 4 точки. От 15,30 ч. този месец ще заседава и Комисията за подпомагане на двойки и лица с репродуктивни проблеми. Комисията ще разгледа 9 молби.

ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на Комисията включва 6 точки - предложение за приемане статут на Международен симпозиум по скулптура „ПЛЕВЕН”, за схема за поставяне на паметник на Емил Димитров, предложение във връзка с честванията на 140-ата годишнина от Плевенската епопея, др.

ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Заседателната зала по 17 точки. Част от дневния ред са отчет за изпълнението на Програмата за управление за първата година от мандат 2015-2019 г. на кмета на Община Плевен, предложения за схема за поставяне на паметник на Емил Димитров, предложения за предоставяне за управление на нежилищни имоти на ДКТ „Иван Радоев” и на Висшия съдебен съвет за нуждите на Административен съд - Плевен, др.

ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев заседава от 18,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на комисията е от 6 точки. На предстоящото си заседание Комисията ще се запознае с Отчета за изпълнение на Програмата за управление за първата година от мандат 2015-2019 г. на кмета на Община Плевен и с предложение за приемане на Програма за развитие на туризма в Община Плевен през 2017 г. Пред Комисията ще бъде представена и информация  за  финансовото  състояние  на търговските дружества с общинско участие за четвъртото тримесечие на 2016 г.

22 февруари /сряда/

ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен с дневен ред от 15 предложения. Комисията ще разгледа предложението за Наредба за организация и управление на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения на територията на общината и ще се запознае със становище от инж. Иван Мариновски - директор Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори” относно стопанисване на имот. Част от дневния ред е и  уведомително писмо - отговор до Обществения съвет към ДГ „Теменуга” във връзка с молба за ремонт на ул. ”Петко войвода”, предложение за схема за поставяне на паметник на Емил Димитров и др.