За три дни: Десетима шофьори се сдобиха с производства

Най-честите нарушения са на Закона за движение по пътищат

За периода от 17 февруари до 19 февруари служители от ОДМВР – Плевен са образували 10 бързи и незабавни производства. Най-честите нарушения са на Закона за движение по пътищата - започнати са три полицейски производства за шофиране в нетрезво състояние с наличие на алкохол над 1.2 промила алкохолна концентрация, едно производство за управление на МПС под въздействието на наркотици, едно полицейско производство - за шофиране без свидетелство за управление на МПС и едно производство за управление на МПС без законно регистрирани табели.

На 17 февруари в Първо РУ-Плевен е започнато незабавно производство срещу 24-годишен от град Плевен. На същата дата около 07.45 часа в град Плевен на булевард „Българска авиация" е управлява „БМВ“ без поставени регистрационни табели като автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Нарушението е установено при проверка на екип на сектор "Пътна полиция". Уведомен е прокурор в РП-Плевен престъпление по чл.345, ал. 2 от НК. По случея  продължава работа разследващ  полицай.

На 17 февруари 2017 година в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство срещу 47-годишен от село Радишево. На същата дата в селото е управлявал „Фолксваген Пасат" без да притежава СУМПС в едногодишен срок от  наказването му за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 2 ноември 2016 година. Нарушението е констатирано от  служители на Първо РУ-Плевен. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. За престъпление по чл.343в, ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 17 февруари 2017 година в РУ-МВР Никопол е започнато бързо производство срещу 21-годишна от Плевен. При проверка в село Лозица в нея е установен канабис. Назначени са експертизи. Уведомен е прокурор за престъпление  по чл. 354а , ал.3, т.1 от НК.

На 18 февруари около 16:20 часа в квартал „Сторгозия“ при проверка с техническо средство "Дрегер друг тест 5000" е установено, че 20-годишен плевенчанин, управлява "Ровер 25" след употреба на наркотични вещества – канабис. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.343б, ал.3 НК продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство.

На 19 февруари 2017 година в РУ - Пордим е образувано бързо производство срещу 26-годишен от Плевен. На същата дата в 01:04 часа на около 2 км. след изхода на село Бръшляница в посока град Плевен е управлявал  "Форд ескорт" с концентрация на алкохол в кръвта си именно 1, 88 промил. Това е установено с техническо средство „Дрегер алкотект“. Назначени са медицински изследвания. Съставен е кат за нарушението. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

Във Второ РУ Плевен е започнато бързо производство срещу 24-годишен от село Коиловци. На 19 февруари около 04,00 часа в град Плевен жк."Сторгозия" е управлявал моторно превозно средство - "Фиат Стило" след употреба на алкохол. Това е установено по законен ред с техническо средство "Дрегер алкотест 7510". Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 НК. Продължава работа по случая.

Във Второ РУ Плевен е започнато полицейско производство 29-годишен от Долни дъбник. На същата дата около 04,00 часа в град Плевен на улица "Дойран" е управлявал моторно превозно средство - "БМВ" след употреба на алкохол. Проверката е извършена с техническо средство "Дрегер алкотест 7510".  Изадден е талон за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура гр.Плевен, За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 НК. продължава работа разследващ полицай.