Авторитетният "Гадзета дело Спорт" посвети материал на Ивайло Чочев

Плевенчанинът възвърна своите увереност и постоянство, а това го прави един от най-добрите на терена, пише изданието

Спортната библия на Италия "Гадзета дело спорт" посвети материал на българския национал Ивайло Чочев. Авторитетната медия отбеляза положителните изяви на плевенчанина за Палермо в последно време, но заключи, че родният национал е печалният герой на "сициалианци", информира gong.bg.

В петък 24-годишният халф се разписа при загубата от Ювентус с 1:4, която не беше неочаквана предвид разликата в класите. Сицилианският клуб през този сезон отчаяно се опитва да избегне изпадането, като заема 18-ото място (първото под чертата) с 14 точки. Лошото за тях е, че 17-ият Емполи има 22, а до края на първенството остават 13 кръга. Следващите три кръга няма да са никак леки за Палермо, който трябва да играе срещу Сампдория, Торино и Рома.

"Гадзета дело спорт" подчертава, че в подобна ситуация тимът има нужда от решителни фигури и Чочев може да бъде точно такава. Въпреки това неговите принос и голове не са достатъчни.

"Два гола в изминалите два шампионатни кръга, като последното попадение беше на „Ювентус Стейдиъм“. Ивайло Чочев изглежда се завърна към нивото, което показваше в първия си сезон при Палермо, поне що се отнася откъм реализирането на голове. Тогава Джузепе Якини постепенно го наложи в отбора като заместник на Едгар Барето“, пише изданието.

"Този път архитектът се казва Диего Лопес. С идването на уругваеца за треньор, Чочев възвърна своите увереност и постоянство, а това го прави един от най-добрите на терена. Със сигурност не е лесно да носиш отговороността за отбор, който плава в бурно море, но Чочев дава своя принос и не би могъл да бъде обвинен в нищо.“

"За бившия полузащитник на ЦСКА попадението във вратата на Буфон беше четвърто за сезона в 18 мача за първенство и Купата на Италия. Това е една доста добра цифра. Лошото е само, че тези, които той вкара в първенство (3 гола, всичките с глава), не донесоха нищо на Палермо. Преди головете срещу Ювентус и Аталанта, бългиринът се разписа и срещу Торино у дома, на „Ренцо Барбера“. Поне последното попадение в петък срещу великия Буфон му послужи като подарък за неговия 24-и рожден ден“, завършва материалът на „Гадзета дело спорт“.