Слави Трифонов към треньорката на Мизия (Кнежа): С този отбор ще стигнеш до върха!

Популярният шоумен посочи Ива Найденова-Данчева за роден победител

Ива Найденова-Данчева, старши треньор на мъжкия футболен отбор Мизия (Кнежа), гостува в "Шоуто на Слави". Заедно с нея в студиото бяха юношите на тима.

Ива е на 30 години. Има 3-годишно дете, съпруг и е единствената жена футболен старши-треньор в България. През месец март ще направи официален дебют с мъжкия състав на Мизия (Кнежа). Освен като наставник, тя работи и като учител.

"Обичам да правя това, което ми харесва. Моята пътевеодна звезда - сестра ми, играеше футбол в НСА и се запалих. След нея дойдох да уча за треньор по футбол и учител по физическо. Завърших през 2009 г. Завърших магистратура и се върнах в Кнежа през 2010 г. Там тъкмо се опитваха да сформират отбора на Мизия (Кнежа) на ниво юношески футбол. Случайно научиха, че точно това съм завършила сега и ме извикаха да пробваме. Започнах да обикалям по училищата, за да събера първия отбор. Дойдоха 25 момчета на възраст 15-18 годишна възраст. В началото гледаха много странно и с недоверие", разказа Ива.

За да им спечели уважението използвала знанията си. "В момента, в който започнем да тренираме и да обяснявам терминологии, упражнения и тактика, те започват да ме гледат много втренчено. Опитвам се да бъда приятел с тях, да им доказвам твърденията, които имам. И ги доказвам на практика. И може би по този начин печеля тяхното доверие", сподели треньорката.

Начело на юношите старша възраст, родени през 1998-1999-а година, през есента дамата завърши на първо място в Ловешката междуобластна група, в която участват отбори от Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово.

Мъжкият тим в момента е на 12-то място в Северозападната "В" група, но Ива е амбицирана за по добри резултати. Тя ще дебютира начело на състава следващата седмица.

"Ще ти направя една прогноза. Ти ще влезеш с този отбор в "А" група. Ти ще стигнеш до върхове, до които никой не е стигал в твоята ситуация. Ще изведеш този отбор от "В" в "Б" група, това ти го гарантирам. Победителите си личат, а ти си роден победител", заяви Слави Трифонов.

Ива се трогна от хубавите думи и изказа благодарност към семейството си и всички, които я подкрепят.