120 уволнени си искат парите от безработната плевенска ромка с 22 фирми

Разраства се протестът в завода за производство на обувки в град Ветрен

Разраства се протестът в завода за производство на обувки в град Ветрен, предаде БНР. 120-те работници, които без предизвестие бяха съкратени в началото на годината заради закриване на производствената дейност, настояват да получат полагащите им се две заплати и обезщетения. Те са категорични, че блокадата им продължава и няма да позволят на собствениците да изнесат машините си, докато не изплатят парите.

В същото време беше установено, че фирмата е прехвърлена и няма връзка с бившите собственици. Както вече писахме, фирмата, собственост на двама италианци, е била прехвърлена в началото на годината на безработна ромка от Плевен. Проверка установи, че тя е собственик на още 22 фирми. Toва потвърди и кметът на Ветрен Радослав Лютаков.

"Фирмата "Екоскарт" е прехвърлена на Йоана Недкова. Тя е социално слаба жена и по този начин, според мен, искат да излъжат държавата. Преди години пак някакво прехвърляне имаше, хората имаха да взимат по 50-60 дни отпуски, които им изгоряха по този начин като прехвърлиха една фирма на друга. Тогава хората са си замълчали, за да не си загубят работата. Явно се оказва, че не е практика да отидат да експлоатират народа и мислят, че могат да си правят каквото трябва", коментира той.

Ветрен чака намесата на националния омбудсман Мая Манолова.