Родителите на убитата Вероника: Изживяваме отново кошмара

Изминаха две години от жестокото убийство на студентката от Никопол

Близки, приятели и роднини на жестоко убитата преди 2 години студентка от Никопол Вероника Здравкова се събраха снощи във Велико Търново. Поклонението се извърши на лобното място, където момичето бе нападнато и убито с цел грабеж от рецидивиста Илиян Здравков. Мъжът се призна за виновен и получи максималната присъда от 30 години, които излежава в момента в ловешкия затвор.

В часа, когато е убита Вероника, родителите й, нейни близки и приятели извървяха последните й стъпки от жп – гарата в града до злокобното място край река Янтра, съобщават колегите velikotarnovo.utre.bg. Две години по-късно, мъката за семейството не е отминала, а днес сили и надежда им дава единствено борбата за промяна на закона.

"Изживяваме отново кошмара. Изпълнени сме със скръб, мъка, най-вече ужас и неизвестност! Това, което казват, че времето лекува, въобще не е вярно, който не го е преживял, просто не може да го разбере", споделя през сълзи майката на убитото момиче Надя Трайкова.

Почернените близки на Вероника настояват за премахване на съкратената процедура, която позволява на подсъдимите намаляване с една трета на присъдата им, ако се признаят за виновни. "Tака да бъде преработен закона, че да работи в полза на невинните, а не на виновните", категоричен е бащата на Вероника - Трайчо Трайков. Илиян Здравков, уповавайки се на закона, се оказва, че има права. Успокоение единствено ще получа, когато той отиде там, където е дъщеря ми!“, допълни през сълзи Трайков