Областният управител подкрепи благотворителния проект "Мартеницата – заедно да съхраним традицията"

Проектът е на студентите от Медицински университет - Плевен

На 1 март Областният управител на Област Плевен г-н Марио Тодоров се срещна със студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности” на Медицински университет – Плевен, информират от админситрацията. Той изрази пълната си подкрепа на разработения от тях проект „Мартеницата – заедно да съхраним традицията” чрез закупуване на красивите им произведенията в бяло и червено, с част от които закичи за здраве и късмет служителите на Областна администрация.

Студентите разказаха на Областния управител г-н Тодоров за първомартенската инициатива, която насърчава креативността на лица и деца с увреждания, включвайки ги в творческия процес на изработване на мартеници. Целта на проекта е да обедини студентите – бъдещи социални работници и потребителите на социални услуги в творческа атмосфера за създаване на традиционни български мартеници. Събраните средства от продажбата на мартеници на благотворителния базар в Медицински университет - Плевен ще бъдат използвани за провеждане на трудотерапия на възрастни и деца с увреждания.

Тази година в благотворителния базар в Медицинския университет с мартеници, изработени от деца от жилища от семеен тип, се включи и Националното сдружение на сираците в България. Тяхната инициатива под надслов „Фестивал на красотата – Плевен 2017“ цели подпомагане на абитуриенти в неравностойно социално положение.