Малки плевенски шахматисти мериха сили с гросмайстор Веселин Топалов

Проявата е част от инициативите, които Фондация "Веселин Топалов" организира в подкрепа на млади български спортни таланти

Шахматен сеанс с 25 малки плевенски шахматисти проведе световният шампион Веселин Топалов. На събитието, чийто домакин беше Община Плевен, присъстваха президентът на Българската федерация по шах Силвио Данаилов, изпълнителният директор на БФШ Николай Велчев, кметът на Община Плевен Георг Спартански, представители на шахматната общност в града. Проявата е част от инициативите, които Фондация "Веселин Топалов" организира в подкрепа на млади български спортни таланти.

Надявам се да успея да дам своя принос за развитието на малките плевенски шахматисти и да им дам кураж да тренират шах, сподели гросмайстор Топалов.

Днес действително е един необикновен ден за Плевен, защото шахът е не само спорт, а една от най-мъдрите игри, в която успяват единици, посочи в приветствието си кметът Георг Спартански, припомняйки, че България е сред тези единици със световните си шампиони Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Убеден съм, че днешното събитие е голям стимул за младите плевенски надежди за развитие на шахматното поприще, допълни кметът.

Участниците и гостите бяха изненадани с голяма торта във вид на шахматна дъска.