Бойко Борисов в Плевен: Ще довършим АМ "Хемус" и тунела под Шипка (Видео)

Мисия

06-03-2017, 18:33

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Московски в Плевен: Вярваме, че доходите могат да растат устойчиво в следващите 4 години

Ивайло Московски: Помолихме се за здраве, успех и благоденствие на целия български народ

Ивайло Московски: Кадровите промени на служебното правителство нямат основание

Ивайло Московски: Честит празник, България!

Ивайло Московски публикува предизборния си плакат

Ивайло Московски: Необходими са законодателни промени в сферата на читалищната дейност

Ивайло Московски: АМ "Хемус" и спортната зала в Плевен ще бъдат факт при управление на ГЕРБ

Бойко Борисов се срещна с жителите на Плевен (Видео)

Бойко Борисов ще посети Плевен в понеделник

Бойко Борисов: С управление на БСП държавата ще катастрофира отново

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще посети Кюстендил

Бойко Борисов представи приоритетите на ГЕРБ в енергетиката

Иван Тотев регистрира листата на ГЕРБ в Пловдив с водач Бойко Борисов

Там, където има изградени магистрали, е пълно със заводи и се правят инвестиции, създават се работни места

Завършването на АМ "Хемус" е най-важният приоритет за ГЕРБ в следващ управленски мандат. Ще довършим и тунела под Шипка. Там, където има изградени магистрали, е пълно със заводи и се правят инвестиции, създават се работни места. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Плевен. Той подчерта, че има достатъчно събрани пари в бюджета за довършването на двата инфраструктурни проекта, без да се ощетяват хората. Борисов припомни пред присъстващите, че ръководеното от него правителство е осигурило средствата за воден цикъл в Плевен и в Долна Митрополия.

Бойко Борисов изрази убедеността си, че ГЕРБ ще постигне категорична победа срещу БСП на 26-ти март, защото разполага с подготвен екип. По думите му, няма друга партия, освен ГЕРБ, която да може да управлява държавата по-добре. „Трябва да победим на изборите, заради стабилността на България“, каза той. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че на компроматите се отговаря с истина. „Какво означава компромат – да измислиш такава лъжа, че дори самият човек, за когото става въпрос, да се отврати от себе си. Ако е строил най-много – казваш, че не е качествено. Ако финансовата дисциплина и постигнатите приходи в бюджета са най-големи - казваш, че е разсипана държавата, нищо, че всички европейски институции потвърждават икономическия растеж на страната. Ако е строил най-много пречиствателни станции – мръсно е морето. Кое е истина – това, което каза Румен Радев в Берлин за състоянието на държавата ни, или  онова, което твърдят Нинова и червените олигарси на партийни събрания?“, попита Борисов. Той призова плевенчани да не се подвеждат по фалшивите новини, пускани целенасочено от опонентите на ГЕРБ.

„Ако бяхме разпределили тук 6, 2 млрд. лева, които дадохме за стари борчове, как щеше да изглежда Северозапада? 3, 7 млрд. платихме за КТБ след управление на БСП с финансов министър Чобанов – сега от ДПС и с премиер Орешарски, който беше кандидат за президент от ДПС. Нинова крие екипа си, защото не знае кои министерства ще й даде ДПС, ако спечелят изборите. Но ние ще ги победим – уверих се в това в срещите си с хората по градовете. Ако не беше лично моята политическа воля да спра далаверата на Стойнев за договора с „Уестингхаус“, сега щяхме да сме задължени с още 10 милиарда – още 20 години трябваше да плащаме. Заложиха два реактора да правят 7-ми блок  на АЕЦ „Козлодуй“. Но толкова ги достраша, че казаха – следващите да препотвърдят споразумението, защото искаха пак ние да носим отговорност. Но ние го спряхме. Това се казва политическа воля, а те са послушковци“, коментира още Бойко Борисов.

Той напомни, че БСП са спрели „Южен поток“ и за две години управление в кабинета „Орешарски“ не са завършили проекта АЕЦ „Белене“. Според председателя на ГЕРБ най-доброто решение за „Белене“ е да дойде частен инвеститор, който да го построи, без държавата ни да има задължени да изкупува произведения ток. „ГЕРБ либерализира цената на тока. Ние махнахме и посредниците на ток. Сега нашите предприятия ползват 50 % по-ниска цена на газ. Благодарение на нашата политическа воля България ползва най-ниската цена на газ в целия Европейски съюз“, подчерта Борисов.

Относно последното социологическо проучване, направено от агенция, близка до БСП, Бойко Борисов коментира, че за него срещите с хората в цяла България, са най-категоричният индикатор за предстоящата победа на ГЕРБ.

Борисов обясни, че след коалиционното управление с ПФ и РБ за ГЕРБ са останали единствено пасивите. „Хората негодуваха срещу политиките на министъра на образованието, икономиката, обраната и здравеопазването. Аз ги подкрепях, а накрая те направиха така, че да извлекат единствено позитивите. Защо? Ние държахме такава политика, че да не повтаряме стари грешки и да надграждаме постигнатото във всички сектори“, каза Бойко Борисов. По думите му, след изборите на 26-ти март трябва да се постигне повече стабилност в държавното управление.

Водачът на листата на ГЕРБ в Плевен Ивайло Московски заяви пред присъстващите, че правителството на Бойко Борисов е постигнало висок икономически растеж, който може да бъде надграден в следващ управленски мандат на ГЕРБ. „Имаме фискален резерв 14 милиарда и разплатени енергийни задължения за почти 4 млрд. 3,7 млрд. лв. платихме за фалиралата при кабинета „Орешарски“ КТБ“, каза той.

Ивайло Московски подчерта, че доброто образование е основата, върху която стъпва развитието на всички останали сектори. По думите му, развитието на Северна България ще стане факт, защото това е основен приоритет за ГЕРБ. „В следващ управленски мандат няма да допуснем никакви компромиси в изпълнението на програмата си. Възможен е дори кабинет на малцинството. Затова са толкова важни тези избори – трябва да бъдем максимално обединени. Няма да им позволим да счупят държавата“, категоричен бе бившият транспортен министър.

Според министъра на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов опонентите на ГЕРБ разчитат на късата памет на хората. „Вярвате ли, че чрез закон можем да принудим банки да опрощават кредити? БСП могат само да фалират банки. Навършват се 20 години от управлението на Румен Гечев, което бе пагубно за България. Разчитат, че паметта ни е толкова къса, че да забравим как Беров и Жан Виденов ръководиха държавата, как управлява Орешарски в последните две години“, обясни Горанов.

Бившият финансов министър обясни, че програмата на ГЕРБ е полезна за хората, защото гарантира спокойствие в обществото и стабилно нарастване на доходите. „Знаем как да управляваме България. През септември 2014 година имаше 848 лева заплата средно, в края на 2016 – над 1000 лева. Корнелия Нинова, освен да язди кон, едва ли може да управлява държавата по-добре от Бойко Борисов. БСП или ще фалират държавата, или ще направят глупостите, заложени в предизборната им програма“, коментира още Владислав Горанов.