Храм "Света Троица" в Плевен ще отвори врати за Цветница

Мисия

09-03-2017, 23:40

Снимка:

svetatroitsa.com

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цецка Цачева участва в благотворителната вечер за ремонта на храма "Света троица" в Плевен

Цецка Цачева откри последното пленарно заседание

Цецка Цачева и Менда Стоянова с награда от Сметната палата

Цецка Цачева в Плевен: Избори не се печелят с демагогия, лозунги и празни обещания

Цецка Цачева поздрави колегите по повод 10-годишния юбилей на Административен съд – Плевен

Цецка Цачева: В ГЕРБ даваме личен пример как се прави подмладяване на състава

Цецка Цачева: Плевен за мен е кауза

Цецка Цачева: ГЕРБ води една изключително позитивна, толерантна и прагматична кампания

Цецка Цачева изпрати цветя за дамите от Северняшкия ансамбъл по повод 8 март

Цецка Цачева посети Сдружение "Център Отворена врата" - Плевен

Благотворителен търг на картини ще събира средства за ремонт на храма "Света троица" в Плевен

Цецка Цачева, която е дарител, посети храма, за да види докъде са стигнали ремонтните работи

Свещеноиконом Венци Яков Христов сподели пред svetatroitsa.com, че за Цветница храм "Света Троица" в Плевен ще отвори врати.

От миналата година се извършва основен ремонт на църковната сграда. Изгнилата подова настилка е подновена с мраморни плочки и елементи от гранит. Другото основно, което се извършва в храма е подмяна на електрическата инсталация, подмяна на отоплителна система и поставяне на нови по-надеждни конверторни радиатори.

"Цокълът в самия храм беше доста напукан - свали се изцяло хоросана и се направи нова замазка. Олтарната стена в самия храм от вътрешната страна цялата мазилка беше свалена и наново замазана. Колоните също престои да бъдат напълно реставрирани и обновени. Предстои много работа. Надявам се с Божията помощ, с усилията на добри хора, да успеем да завършим тези започнати ремонти", казва отец Венци, допълвайки, че се надява да стартира обновление на храма и отвън на фасадата, но за това са нужни още средства.

"Надяваме се, имаме уверение от предприемача, който извършва ремонта, че поне за Цветница да можем да отворим врати и храмът да заработи. Ще се помъчим и за Благовещение, за 25 март, но има още доста работа", допълва той.

Цецка Цачева, която е дарител, посети храма, за да види докъде са стигнали ремонтните работи. Както знаете, през декември се състоя благотворителен търг за произведения на изкуството. С помощта на г-жа Цачева за два часа се събраха приблизително 12 000 лева, като самата тя дари на църквата 3000 лева, събрани от парламентарната група на ГЕРБ. Г-жа Цачева изцяло пое и разноските по провеждане на събитието.

"Щастлива съм, че виждам резултати от общите ни усилия за възстановяването на храм "Света Троица" в Плевен!", сподели Цецка Цачева.