Елизабет Оморегие се завърна с 4 гола в Шампионската лига

Плевенчанката с нигерийски корени отново е на игрището след лечение на контузия

След близо тримесечно отсъствие Елизабет Оморегие се завърна на хандбалното игрище. Плевенчанката с нигерийски корени подсили своя тим Крим Меркатор (Любляна) в последните мачове от словенското първенство и Шампионската лига.

На 3 март Оморегие наниза 4 попадения на ЦСМ Букурещ при загуба на Крим Меркатор, а утре, 11 март, словенският отбор посреща датчанките от Мидтиланд в последен мач от най-силния европейски турнир, в който нашето момиче ще може да увеличи головата си сметка и да помогне на съотборничките си да се класират за 1/4-финалите. Сблъсъкът е решаващ, а Крим се нуждае от победа с 10 гола разлика, за да продължи напред. След завръщането на голмайсторката целта не изглежда чак толкова недостижима.

20-годишната Лиза Оморегие има до този момент общо 38 попадения в изиграните от нея 7 двубоя в дамската Шампионска лига. Както вече писахме, новата година започна с неприятната вест за проблем с коляното, заради което се подложи и на лечение. Оморегие потвърди пред Plevenutre.bg, че всичко вече е окей.

Припомняме, че през януари сътрудничеството между най-добрата българска хандбалистка и Крим Меркатор бе удължено до 2020 г. Освен това, словенският тим е на път да спечели 22-рата си титла в местния шампионат.