Николай Ненчев за отец Паоло: Разпнаха го заради вярата му в доброто

"Не му простиха българските комунисти - чуждопоклонници, псевдопатриоти и двуличници", написа бившият министър на отбраната

Изтеглянето от България на енорийския католически свещеник от Белене Паоло Кортези доведе до сериозни обществени реакции в социалните мрежи. Изключително разочарован бе бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

"Отец Паоло Кортези е мой приятел. Това е човекът, който за мен олицетворява християнството и милосърдието. Следваше стъпките на блажения епископ Босилков и се бореше за осветляване на мракобесното комунистическо минало. Той е основоположник на идеята за изграждане на паметник на жертвите в лагера Белене. Винаги съм се възхищавал от неговата човещина, вяра и скромност", написа на профила си във Фейсбук Николай Ненчев.

"Не му простиха българските комунисти - чуждопоклонници, псевдопатриоти и двуличници. Не му простиха силите на мрака, облечени в чужди знамена, целящи да заглушат силата на словото и познанието. Не му простиха българските фарисеи и го направиха не кога да е, а във времето, в което и самия наш спасител Исус Христос бе разпнат на кръст. Разпнаха го заради вярата му в доброто, заради това, че говори истината. С теб съм, скъпи приятелю!", пише още Ненчев.