Важно гостуване във Враца предстои днес на Спартак

Плевенчани са без нападателя Григор Долапчиев

Спартак (Плевен) гостува на Ботев (Враца) в среща от 20-ия кръг на футболното първенство на Втора професионална лига. Двубоят е от 15:30 часа на стадион "Христо Ботев". / На 10 септември съперниците не излъчиха победител на стадион "Плевен" – 1:1 в мач от 5-ия кръг на първенството./

През изминалите дни в лагера на плевенския тим бе спокойно. Спортно-техническият щаб има на разположение всички налични състезатели. Единственото изключение е нападателя Григор Долапчиев, който е наказан за натрупани жълти картони.

Мачът е поверен на рефера Георги Иванов от Благоевград. Ще му помагат Костадин Тановчев и Николай Попниколов. За четвърти съдия е назначен Николай Малджански от Монтана. С функциите на наблюдател е натоварен Любен Трайков.

Спартак се намира на 13-oто място в класирането с актив от 21 точки и е в зоната на изпадащите след двете поредни поражения от подновяването на шампионата. Възпитаниците на Александър Георгиев загубиха от Локо (Сф) и Етър (Велико Търново) и се нуждаят спешно от точки, за да се измъкнат от дъното.

Ботев (Враца) е на девета позиция с 25 пункта. От началото на годината тимът записа победа като домакин над Левски (Карлово) и загуба от Оборище в Панагюрище.