Благотвoрителна кампания осигурява коли за абитуриенти в неравностойно положение

Идеята за тази кампания е на Николай Александров от град Дряново

Десетки абитуриенти без родители или от социално слаби семейства ще имат шанс да отидат на бал с луксозен автомобил и шофьор. Идеята за тази кампания е на Николай Александров от град Дряново, информира БНТ. Мъжът споделил намерението си в социалните мрежи и за неочаквано кратко време събрал над 130 000 последователи в цялата страна, готови да зарадват абитуриентите. Историята разказва Зорница Илиева.

Идеята хрумнала на Николай Александров когато чул трогателната история на Кристиян Неделчев - момчето, което миналата година стигна на бала си с метро, защото нямаше автомобил, а в празничната еуфория съучениците му го забравиха. Историята, която обиколи цялата страна, въодушевила Николай да помогне.

"Започна с наши автомобили, след което добротата на хората започна да се показва. На всеки пет минути се появява един човек, който предлагаше за определен град, област дори и села!", казва Николай. Николай написал предложението си във Фейсбук. Публикувал информация на личната си бизнес страница. Неочаквано бързо идеята му харесали над 130 000 души. Година по-късно, бройката на отзовалите се е безкрайна!.

"Започнаха хората да качват снимки с автомобилите си и да предлагат за определен район помощ. Има хора, които са се свързали вече с други хора, уговорили са се за определен час, дата и т.н. даже моят личния автомобил е зает до два и половина и след това е зает в друг град!", допълва Николай.

Той е поел ангажимент да намира желаещи да предоставят хубавите си лични коли и да ги свързва с абитуриенти. Автомобилите се предоставят с шофьор, на датата и в часа на бала.

"Разчитаме изцяло на партньори и на всеки, който има възможност с каквото и да е да се включи, не само автомобили, това е направено с човешка гледна точка да се събуди доброто в нас!", допълва Николай.

Въодушевен от голямата подкрепа Николай мисли и върху следваща благотворителна кампания - да създаде сайт за онлайн търговия, като средствата от всички продажби отиват за социални домове, деца и възрастни в нужда.