Плевен става част от инициативата "Спортна пролет"

Събитието е под патронажа на Министерството на младежта и спорт

Под патронажа на Министерството на младежта и спорта на 18 и 19 март 2017 г. ще се проведе масов спортен празник под надслов "Спортна пролет" с участието на повече от 1000 ученици от столичните училища. Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, ще открие празника и ще приветства участниците в него на 18 март (събота) от 10,30 ч. в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София.

Бургас, Враца, Пловдив, Плевен, Смолян, Силистра, Сливен и други областни центрове също ще станат част от инициативата "Спортна пролет". Там ще се провеждат състезания от Ученическите игри за общообразователните училища. Навсякъде учениците ще могат да наблюдават и да участват в заниманията и състезанията по отделните спортове.

Целта на празника "Спортна пролет“ е да обхване максимален брой ученици и да ги привлече към физическа активност. Игрите се финансират от Министерството на младежта и спорта и дават възможност на най-подготвените отбори да участват на Световните ученически игри.