Изнасилвач снима жертвата си с телефон в Плевен, дадоха му 5 години затвор

Ще плати обезщетение в размер на 17 000 лева и глоба в размер на 13 000 лева

5 години зад решетките ще лежи Я.Й.С. заради поредица престъпления. Наказанието ще се изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от закрит тип или затвор. Подсъдимият ще плати и глоба в размер на 13 000 лева.

Мъжът е признат за виновен в това, че на 10.04.2016 година в Плевен, се съвкупил с лице от женски пол - М.В.Ц., като я принудил към това със сила и заплашване. Съшият ден извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на М.В.Ц., навършила четиринадесет годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване. Принудил М.В.Ц. към употреба на наркотични вещества - кокаин, с цел съвкупление и блудствени действия.

От документите по делото става ясно още, че Я.С. създал с мобилния си телефон порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия по отношение на жертвата.

Към обвиненията, по които подсъдимият е признат за виновен се посочва притежаване на незаконно оръжие и държане на наркотици - кокаин и екстази на обща стойност 1 995,64 лева.

Я.С. ще плати обезщетение на частния обвинител и граждански ищец М.В.Ц. в размер на 17 000 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок чрез РС – Плевен пред Окръжен съд - Плевен.