Литературен конкурс "Таланти в действие" организират в СУ "Иван Вазов" по повод 24 май

Инициативата е посветена на патронния празник на училището и Деня на славянската писменост и култура

Училищен литературен конкурс "Таланти в действие" организират в СУ "Иван Вазов". Той е посветен на патронния празник на училището и Деня на славянската писменост и култура.

Право на участие имат ученици от 1 до 12 клас. Всеки участник може да представи до 3 творби, които да не са участвали в други конкурси и да не са публикувани до обявяване на резултатите от конкурса. Тема за първа и втора възрастова група: "Обичам те, мило отечество... (Ив. Вазов), за трета възрастова група - "Българинът и светът".

Конкурсните творби трябва да са в обем до 3 печатни страници (формат А4) и да се представят в 3 екземпляра. Срокът да предоставянето им е 19 април 2017 г. Класирането ще се извърши в три възрастови групи: 1-4 клас (стихотворение, разказ); 5-7 клас (стихотворение, разказ); 8-12 клас (стихотворение, разказ, есе).

Жури ще оцени и класира творбите до 30 април 2017 г. Класираните творби ще бъдат отличени с награди във всяка възрастова група и ще бъдат публикуани в училищния вестник "В@з Буки Веди". Награждаването ще се извърши на 10 май в зала "Европа" на СУ "Иван Вазов".