Пламен Тачев и Ивайло Московски се включват в проект за ремонт на църква

Още една идея за добро дело се роди на срещата с рицарите-тамплиери от OSMTJ България

Още една идея за добро дело се роди на срещата с рицарите-тамплиери от OSMTJ България. Контактите на кандидата за депутат Пламен Тачев с рицарите-тамплиери са от 2012 година, когато Великият Магистрален Приор за България д-р Димитър Кочев и колегите му посещават село Ракита и даряват колекция от старинни икони на местната църква "Св. Парашкева". И това е само началото – икони даряват и на църквите в Червен бряг и Койнаре.

Сега рицарите-тамплиери отново са в акция. Даряват български знамена и стойки на училища в областта. Започнали са голям проект за реставрирането на Плаковския манастир край Велико Търново. Това стана повод да се роди и идеята с Великия Магистрален Приор за България на рицарите-тамплиери д-р Димитър Кочев да обединят сили и заедно да ремонтират църквата в с. Искър, община Гулянци.

На срещата с тамплиерите Пламен Тачев и Ивайло Московски се присъединиха към каузата. "Считайте ме за ваш приятел“, заяви Московски по време на разговора.

"Благодаря на д-р Кочев и на рицарите-тамплиери за заявената подкрепа, в знак на което получих "Велик кръст с мечове“, каза Пламен Тачев.