Две жени пострадаха при неприятен инцидент на пътя в Плевен

Катастрофата се е разиграла в кв. "Сторгозия"

На 20 март  около 17:10 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в град Плевен в ж.к. „Сторгозия“ на улица "Цар Самуил". Местопроизшествието е посетено от екип на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Плевен, които установяват, че водачът на "Ауди А 4" – 32-годишен от Плевен, при движение в посока към ж. к. "Сторгозия", застига и удря в задната част движещ се в същата посока лек автомобил "Рено Меган Сценик", управляван от 25-годишен от Плевен. От удара "Ауди"-то напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение, качва се на тротоара и удря с предната си част движещата се по тротоара пешеходка - 43-годишна от Плевен.

При инцидента е пострадала и пътничка в „Рено“-то – 54-годишна от Плевен. Двете пострадали са транспортирани в ЦСМП- Плевен, където са прегледани и е установено, че 43-годишната има фрактура на дясна тазобедрена става. Настанена е в клиниката по ортопедия. Пътничката в лекия автомобил е освободена.

Водачите на двата автомобила са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като и двата резултата са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при РП- Плевен. Образувано е досъдебно производство.