Двама без книжка и двама дрогирани хванаха катаджиите в Кнежа и Плевен

Работа по случаите продължават разследващи полицаи

На 20 март са образувани две производства срещу водачи, управлявали МПС без шофьорски книжки, информират от МВР. На същата дата около 11:00 часа на пътен възел село Ставерци - село Староселци при проверка на документите на водача на лек автомобил "Фолксваген Пасат" – 25-годишен от Кнежа, е установено, че управлява без свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 20.12.2016 година. Образувано е бързо производство.

На 19 март около 2:10 часа на улица „Назъм Хикмет“ в Кнежа е спрян лек автомобил "Алфа Ромео". Проверка е установила, че водачът – 27-годишен местен жител е зад волана без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 23.11.2016 година. Образувано е незабавно производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК. Уведомени са прокурори. Работа по случаите продължават разследващи полицаи.

На 20 март са образувани и две бързи производства в Първо РУ – Плевен за водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол и наркотици. Първата проверка е извършена на 19 март около 03:15 часа в град Плевен на улица "Климент Охридски". Установено е, че 41-годишен от село Садовец управлява "Рено-Лагуна" с концентрация на алкохол 1,45 промила в издишвания въздух.

На 20 март около 00:20 часа в село Опанец при проверка с техническо средство е установено, че 29-годишен от Плевен управлява "Фолксваген-Джета" след употреба на упойващи вещества - амфетамин и канабис. На водачите са издадени талони за кръвно изследване. Уведомени са дежурни прокурори от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен