"Писани яйца за чудо и приказ" показаха в Никопол

Проведе се четиринадесетият конкурс "Писано яйце"

На 28 март в Никопол се проведе четиринадесетия конкурс "Писано яйце", информираха от "НЧ Напредък 1871" гр.Никопол. Имаше вълнения, споменаваха за миналогодишния първенец, който спечели в намален състав. Членове на журито са всички класни ръководители. Те определиха първенците между осемте отбора с общо 32 участника.

На първо място е отбора на 4 а клас с ръководител Елия Божинова, в състав Акън Бошнков, Валери Ангелов, Венцислав Борисов и Севги Игбалединова. Следва ги отбора на 4 б клас с ръководител Марина Асенова в състав Борислав Селяйдинов, Ванеса Кирилова, Денислава Иванова и Слави Славов. Трети са 2 а клас с класен Анжела Лалова, в състав Дойгу Амзова, Дария Георгиева, Невит Кадиров и Реджай Аледжик.

Отборът, който получи поощрителна награда е на 3 а с класен ръководител Боряна Павлова и в състав Билген Бабукчиева, Дамла Амди, Ема Громикова и Селин Топалова.Грамоти за отлично представяне получиха отборите на:1 а клас на г-жа Светла Богданова и членове Александра Михова, Йоан Николов, Магдалена Александрова и Мерт Арабов; 1 б клас на г-жа Нергис Бошнакова и членове Аксел Пандурова, Бурчин Дервишева, Лямия Калчева и Нермин Алиева; 2 б клас на г-н Иван Павлов и членове Божидара Томова, Владимир Драмбозов, Кадер Георгиева и Румен Бунев; 3 б клас на г-жа Цветелина Владимирова и членове Алекс Георгиев, Елиса Симионеску, Кадер Асанова и Назмие Махмудова.

Наградите са - грамоти за отборите и лични. За всеки – снимка за спомен и специален магнит от отборната снимка с яйцето.

В читалището в Никопол може да разгледате изложбата "Писани яйца за чудо и приказ".