В Плевенско масово карат нерегистрирани автомобили

На 3 април са образувани пет полицейски производства

На 3 април са образувани пет полицейски производства за управление на моторни превозни средства нерегистрирани по законен начин. Първата проверка е извършена на 31 март около 15:45 часа в град Плевен. 33-годишен от Плевен е управлява лек автомобил „Митсубиши-спайс стар“, нерегистриран по съответния ред.

Друга проверка е извършена на 1 април около 7:50 часа в град Плевен на улица "Васил Априлов". 27-годишен от Плевен е управлявал „БМВ-316“, нерегистриран по съответния ред. Това е  установено от служители на Първо РУ-Плевен и сектор  „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен.  Уведомен е прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.345, ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 2 април 2017 година около 08,10 часа в град Плевен на улица „Дойран" 37-годишен от Плевен е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил "Опел Зафира", нерегистриран по надлежния ред.  На нарушителят е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 2 април 2017 година около 11.25 часа в село Бреница полицаи извършват проверка на колесен трактор "ЮМЗ", без регистрационна табела, управляван от 33-годишен от София. Установено е, че мъжът управлява МПС, което не е регистрирано по съответния ред . Уведомен е прокурор в РП-Кнежа.

На 3 април около 13:25 часа в хода на специализирана операция в град Червен бряг, на кръстовище, образувано от улица "Антим I" и улица "Янтра", е спрян лек автомобил "Пежо 306" ", без поставени регистрационни табели, собственост и управляван от 24-годишен местен жител. От извършената проверка е установено, че МПС не е регистрирано по съответният ред. Уведомена е прокуратурата в Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал. 2, във връзка с ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай