Съдят шофьор, причинил смъртта на велосипедист заради превишена скорост

Увеличил скоростта до 99 км/час, въпреки че било тъмно

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъснал велосипедист и причинил смъртта му.

Обвинението срещу Мирослав М. е за това, че вечерта на 15.ХІ.2016 г. на път между селата Малчика и Аспарухово, при управлението на лек автомобил “Фолксваген Голф“, нарушил правилата за движение по пътищата - като превишил скоростта извън населеното място - 90 км/час и при заслепяване не намалил скоростта, и при необходимост не спрял, и по непредпазливост причинил смъртта на велосипедиста Анатоли З. - по чл.343 ал.І от НК.

Обвиняемият пътувал с управлявания от него автомобил от с.Трънчовица за гр.Левски. Извън с.Малчика увеличил скоростта до 99 км/час независимо, че било тъмно. Насреща му се задали няколко автомобила един след друг, но той не намалил скоростта. По същото време пред него в същата посока с велосипеда се движел пострадалият. Обвиняемият застигнал и предвид високата скорост късно видял велосипедиста, опитал да спре, но не успял и го блъснал отзад. От удара велосипедиста паднал на земята и в резултат на получените травми починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.