Георг Спартански: Горд съм, че Плевен се оформи като един от центровете на здравеопазването

С водосвет за здраве и благоденствие беше открита официално новата сграда на ДКЦ "Авис Медика"

"За мен е огромна чест и привилегия да се намирам днес тук, във фоайето на това прекрасно здравно заведение, в което присъства огромна част от елита не просто на плевенското, но и на българското здравеопазване. За нас като граждани на Плевен е повод за изключителна гордост това, че Плевен се оформи през последните години, благодарение и на тези ваши инвестиции - за които огромно благодаря, в един от основните центрове на здравеопазването, в един от примерите за подражание от останалите краища на България. Не се лаская от мисълта, че аз имам кой знае какъв принос в тази област, това което Плевен има в областта на здравеопазването, го дължим на хора като вас и на хора като тук присъстващите лекари и научни работници. 17 пролети вие празнувате рожден ден и днес за пореден път подарявате на плевенчани това прекрасно място. Нямам чувство, че съм в здравно заведение, имам чувство, че съм в много красив, уютен и функционален европейски хотел. Мисля, че не само качеството на здравната услуга е важно за пациентите, а и това в какви условия се поднася”, каза в обръщението си към присъстващите на откриването на новата сграда на ДКЦ "Авис Медика" в Плевен Георг Спартански.

Той пожела на управителите на доболничното лечебно заведение и болницата „Авис Медика” сем. Андрееви здраве и да са все така успешни и подари икона. "Това е Свети Георги Победоносец, който е във вечна битка с ламята. Убеден съм, че ръкоплясканията на всички тук са знак на признателност към това, което правите и с надеждата, че ще продължите битката с ламята. Нека победата винаги да е за вас и вашите начинания”, пожела г-н Спартански и преряза символично лентата на новопостроената сграда на ДКЦ „Авис Медика” в Плевен.

В новата сграда ще бъдат разположени 50 кабинета, модерна физиотерапия и лаборатория, информират от пресцентъра на общината. Строителството е приключило за 2 години и 2 месеца. Старата и новата сграда са свързани, на всеки етаж има коридор за прехождане от едната в другата, наличен е вече и асансьор. Пред всеки кабинет има монитор с актуална информация за преглеждащия лекар, работното му време и графика на пациентите. Друг нов момент в мениджмънта на „Авис Медика” е и възможността за онлайн записване на пациентите за преглед. Те ще бъдат уведомявани с SMS за потвърждение, както и подсещани с известие 1 ден преди прегледа.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия