Страхотно! Марио Петров донесе на България титла в професионалния бокс!

Нашето момче съкруши британеца Джоуи Хейс и вгорчи вечерта на англичаните

Марио Петров постигна най-големия успех в кариерата си! Благодарение на него България има още един шампион по бокс при професионалистите! Плевенчанинът стана British International Champion в полусредна категория след изтощителен мач в 8 рунда срещу 33-годишния британец Джоуи Хейс.

Двубоят се проведе на гала вечер в "O2 Academy Bournemouth" в Борнемут, графство Дорсет, Англия, родното място на Хейс. Петров обаче вгорчи както неговата вечер, така и тази на английските фенове. За радост на българската агитка след зрелището на ринга реферът вдигна ръката на възпитаникa на спортното училище в Плевен. Марио се наложи по точки със 77-75 и заслужено се поздрави с триумфа.

Това бе 11-ти мач за 29-годишния Петров на профиринга и негова четвърта победа. Важно е да се отбележи, че до този момент Джоуи Хейс не бе допускал загуба като професионалист в 7 сблъсъка. Марио сложи край на това.

Бойното събитие се проведе под шапката на British Boxing Board of Control, ръководният орган на професионалния бокс на Острова. Организацията е създадена през 1929 г. и е със седалище в Кардиф.

След днешната най-важна победа в досегашната си кариера, постигната с много пот и труд, сърцатото момче от града на Панорамата продължава да мечтае за още по-високи постижения на ринга. Вярваме, че най-доброто за него предстои.