Осъдиха рецидивист на 4 години затвор за грабеж

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест

Окръжен съд – Пловдив одобри споразумение между Окръжна прокуратура и подсъдимия Митко Шишков. С него мъжът  е признат за виновен за това, че на 9.1.2017 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи – 1 бр. дамска чанта, дамско портмоне, зарядно устройство за мобилен телефон „Айфон“, слушалки за мобилен телефон „Айфон“, очила с диоптър, пластмасов калъф за очила и български лева – 60 лева, всичко на обща стойност 153 лева от владението на С. Ш. /британска гражданка/ с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът на вещите представлява опасен рецидив, и е извършил престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК – престъпление по чл. 199, ал.1 т.4 вр. с чл. 198 ал.1 вр. с чл. 29 ал.1б. „А“ и б. „Б“ от НК.
За така извършеното от подсъдимия Митко Шишков престъпление по чл. 199, ал.1 т.4 вр. с чл. 198 ал.1 вр. с чл. 29 ал.1 б. „А“ и б. „Б“ от НК следва да му се определи наказание в размер на четири години затвор при първоначален строг режим  за изтърпяване на наказанието.
На 9.1.2017 г. вечерта около 21,00 часа Митко Шишков решил да се разходи в района на Централна гара в гр. Пловдив. По същото време на автогара „Юг“ се намирала свидетелката Ш.П., която чакала приятелката си С.Ш. да пристигне с автобус от гр. София. След пристигането на автобуса тя й помогнала, като взела единия й куфар и тръгнали по бул. „Христо Ботев“, вървейки една след друга поради непочистения сняг и тротоар. Подсъдимият Шишков , разминавайки се с тях, ги чул да говорят на чужд език. Решил да дръпне чантата на едно от момичетата. Със сила издърпал чантата на С.Ш. и побягнал. Момичето тръгнало след него, викайки за помощ, но се подхлъзнало и паднало. Бягайки, Шишков проверил какво има в дамската чанта, взел банкнотите, паспорта и студентската книжка, а чантата с останалите вещи изхвърлил на земята, тичайки по ул. „Иван Вазов“. Проверил дали в документите има други пари и след като не открил нищо, ги изхвърлил в казан за боклуци. Свидетелката С.Ш. заедно с Ш. П. се върнала на автогара „Юг“ и помолила охраната да я свърже с полицията.
От записите от  видеокамерите за наблюдение, монтирани на Автогара „Юг“, подлеза на Централна гара и на обменно бюро, полицията установила, че извършител на грабежа е Митко Шишков, добре известен на Второ РУ като криминално проявено лице.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен