Осигурен е контролно-пропускателен режим в парк "Кайлъка“

И днес продължава почистването на изкуственото езеро в сърцето на парка

От 12 април в Защитена местност „Кайлъка“ има действаща невъоръжена охрана, която ще осигурява контролно-пропускателен режим на обект: „Бариера на разклонението на „Двете сърнета“. Охраната е от двама души, които ще работят на две смени, от 07.00 до 19.00 ч.

И днес продължава почистването на изкуственото езеро в сърцето на парк „Кайлъка“, което ще бъде напълнено с вода, но към момента няма да функционира като атракцион с водни колелета и лодки. Причината е подадена жалба до Административен съд – Плевен след проведен търг, по която се чака решение.

След 2015 г. е взето решение да не се сключват договори с дребни преместваеми обекти за извършване на търговска дейност на територията на парк „Кайлъка“. Във връзка с това регулярно се извършват проверки за установяване на незаконно пребиваващи нерегламентирани търговци. Миналата седмица е съставен първия акт на един от търговците, неправомерно ползващ държавния имот, по който следва наказателно постановление другата седмица.  Единствено валиден сключен договор за извършване на дейност има детският увеселителен кът с надуваемо съоръжение до Летния театър.