Нерегистрирани мотопеди продължават да препускат по пътищата в Плевенско

Полицията залови още нарушители

Въпреки усилията на полицейските служители случаите на водачи с нерегистрирани по надлежния ред мотоциклети и други превозни средства не стихват. От пресцентъра на ОДМВР - Плевен информират за поредната порция нарушители.

На 12 април в 15 часа в село Градище служители на РУ – Левски при проверка установяват, че 58-годишен е водач на мотопед "С.p.i." нерегистриран по надлежния ред. За случая е образувано досъдебно производство.за престъпление по чл. 345 от НК. Уведомен е прокурор. Работа по случая продължава разследващ полицай. В 16 часа в същото село при друга проверка е установено, че 18-годишен управлява мотопед " Пегасус sky-50" нерегистриран по законен ред. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 345 от НК и работа продължава разследващ полицай.

На 11 април в 23.40 часа в град Искър при проверка на мотопед "Fusione" без регистрационна табела, управляван от 21-годишен местен жител, е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП-Кнежа за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Образувано е бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

На 12 април 2в 10:40 часа в село Рупци в хода на специализирана операция е спрян   мотоциклет "Хонда" без поставена регистрационна табела, управляван от 34-годишен от София. При извършената проверка е установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Червен бряг. Работата по случая продължава разследващ полицай.

На 12 април в РУ - Левски е започнато бързо производство срещу 48-годишен от град Левски. На същата дата в 14,00 часа в град Левски по улица "Патриарх Евтимий" е управлявал  мотопед "Пиаджио Си " без поставени регистрационни табели. За престъпление по чл. 345, ал.2 от НК е уведомен  прокурор от РП - Левски. Работа по случая продължава разследващ полицай.