Пак дрогирани и без книжки зад волана в Плевен

Образувани са бързи производства

На 18 април в жк. "Сторгозия" автоконтрольори при сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен спират лек автомобил "Опел Корса" с водач 26-годишен от Плевен. При извършената проверка с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000" уредът е отчел положителна проба на марихуана. На нарушителя е съставен акт по ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 18 април в Първо РУ-Плевен е образувано бързо производство срещу 26-годишен от село Брестовец. На 16 април около 03:00 часа в град Плевен на улица "Каварна" при проверка с техническо средство е установено, че управлява „Пежо-306“ след употреба на амфетамин. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.343 б,ал.3 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 17 април 2017 година в 12,35 часа на главен път полицейски служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Плевен спират лек автомобил "Ауди А6", с водач 29-годишен от Кнежа. При извършената проверка е установено, че 29-годишниян е с отнето СУМПС поради изгубване на всички контролни точки и управлява в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 в ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 13 април 2017 година около 17.20 часа в град Долни Дъбник на ул. "Христо Янчев" служители на РУ Долни Дъбник спират лек автомобил "Мерцедес s 500",  управляван от 37-годишен от същия град. Установяват, че водачът управлява МПС в срока за изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, в едногодишния срок след като е наказан за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила на 5 декември 2016 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 в, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.