Задържаха за 72 часа опасен плевенчанин, извършил грабеж

Нападнал момче от Ясен посред нощ

На 18 април във Второ РУ - Плевен е дошъл 26-годишен от село Ясен. Младежът е заявил, че на 15 април около 01:00 часа в Плевен на улица "Цар Самуил" е пресрещнат от три лица, едното от лицата, чрез използване на физическа сила -  нанасяне на удар в лицето с ръка го привежда в безпомощно състояние и отнема от владението му мъжка черна кожена чанта, съдържаща лични документи и дебитна карта. Извършителите се оттеглят в посока кръгова връзка. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 22-годишен от Плевен и придружаващите го лица – двама 19-годишни от Плевен. 22-годишният е предал отнетите вещи и е направил самопризнания.

Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа и е приведен в ОЗ "ИН арести" Плевен. Работата продължава разследващ полицай.