Над 500 участници се включват във фолклорния фестивал "Гергьовски люлки" в Левски

Красотата и пъстротата на вековната българска традиция за пореден път ще обагрят първия ден на месец май в градa

Община Левски и НЧ "Георги Парцалев 1901" град Левски организират за четвърта поредна година Фолклорен фестивал/ "Гергьовски люлки". Събитието ще бъде открито на 1 май в 9:00 ч. на сцената пред Община Левски.

Над 500 са участниците във фестивала. Участие са заявили състави, групи и индивидуални изпълнители от общините Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Кнежа, Свищов, Белене,  Пордим,  Полски Тръмбеш, Летница и Левски.

Фестивалът има състезателен характер и цели да намери, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Професионално жури с председател проф. д-р Тодор Александров Киров, ръководител катедра "Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив ще отличи най-добрите.

По традиция са предвидени и много награди: Специална награда на кмета на Община Левски, на журито и на спонсорите ;медали за класиралите се на първо, второ и трето място в разделите и категории на фестивала; награди за най-малък и най- възрастен участник; за най-артистично изпълнение и награда „Откритие на фестивала”. 

Красотата и пъстротата на вековната българска традиция за пореден път ще обагрят първия ден на месец май в град Левски.