Шестима са представили идеен проект в конкурса за паметник на Емил Димитров

До 31 май участниците ще трябва да представят и пластичен проект на творбата си

Шест са авторите, представили идеен проект в обявения от Община Плевен конкурс за паметник на Емил Димитров. Това съобщи началникът на отдел „Култура” Стефка Григорова на днешното оперативно заседание на ръководството на Общината.

До 31 май участниците ще трябва да представят и пластичен проект на творбата си, обозначен само и единствено с входящия номер, който творците са получили при внасяне на документите. Така че всякакви информации за това, че печелившият проект е предизвестен, са абсолютни спекулации, каза още г-жа Григорова. Провеждаме процедурата напълно прозрачно, пред очите на всички, още повече съставът на комисията, която ще определи победителя, още не е назначена, допълни кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Журирането ще се извърши от 1 до 5 юни 2017 г., след което ще се подпише договор със спечелилия участник. В периода от 1 до 15 септември авторът трябва да представи паметника в реалния му размер, след което монументът ще бъде отлят от бронз. Паметникът ще бъде монтиран и открит в навечерието на рождения ден на Емил Димитров – 23 декември.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"