Районна прокуратура – Плевен предаде на съд 17-годишен, опитал да изнасили неподвижна жена

Обвиняемият е осъждан за множество престъпления от общ характер

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишен за опит да изнасили неподвижна жена.

Обвинението срещу Валентин Т. е за това, че на  22.06.2016 г. в село в община град Долни Дъбник, в жилище, като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на  деянието и да ръководи постъпките си се опитал да извърши действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на  53 годишна жена, чрез използване на безпомощното и състояние, като деянието е останало недовършено по  независещи от дееца причини.

Обвиняемият е осъждан  за множество престъпления от общ характер и е настанен в ПД град Бойчиновци. В началото на 2015 г. докато бил  настанен във ВУИ - град Завет , самоволно напуснал интерната и отишъл в селото, където живеело семейството му. Около полунощ  обвиняемият решил да удовлетвори полово желание по неправомерен начин. Знаел че в същото село живее  жена  със  затруднената   подвижност вследствие на  заболяването  и решил да се възползва от положението. Отишъл до къщата и отстранил  преградната мрежа на единия прозорец. Жената видяла това и веднага позвънила по телефона на близък роднина в селото.

 След като влязъл в къщата обвиняемият се приближил до  жената   и възползвайки се от безпомощното и състояние я нападнал,  казвайки и че ще я изнасили. В този момент видял, че жената говори по телефона, спрял действията си и бързо напуснал къщата.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.